Heb je net jouw eigen bedrijf opgezet en wil je nu een rechtsbijstandsverzekering zakelijk afsluiten? Het kan jou als ondernemer veel problemen schelen in de toekomst als je deze verzekering achter de hand hebt. Je bedrijf is namelijk beschermd tegen juridische geschillen en situaties waar juridisch advies voor nodig is. Denk aan geschillen over het contract, arbeidsconflicten en belastingproblemen. Deze geschillen leiden jou niet alleen af van wat er allemaal op de werkvloer moet gebeuren, maar ook juridische processen. De hoge kosten die hiermee gepaard gaan, kan je als ondernemer lang niet altijd betalen. Zeker niet als je zelfstandig werkt. De verzekering dekt daarom de kosten van de juridische bijstand en neemt een flinke last van je schouders. 

De reden voor het afsluiten 

Een rechtsbijstandsverzekering zakelijk afsluiten kan je doen vanwege een groot aantal redenen. Denk als eerste aan de bescherming tegen juridische kosten. De geschillen zijn duur, zelfs als je denkt in jouw recht te staan. De kosten van de rechtszaken en het inschakelen van een advocaat kan je niet altijd dragen. Daarbij betaal je ook al voor alleen juridisch advies. Dit advies is niet eenvoudig te verkrijgen. Met de verzekering ben je verzekerd van een professional die jou helpt bij het geschil en met jou kan zoeken naar de beste oplossing. Je behoudt ook jouw reputatie. Het publiekelijk betrokken zijn bij een rechtszaak kan potentiële klanten en partners afschrikken. Een rechtsbijstandsverzekering kan je helpen om geschillen discreet op te lossen zonder je bedrijfsimago te schaden.

Zoeken naar de juiste dekking

Voordat je gebruik kan maken van het juridische advies moet je een rechtsbijstandsverzekering zzp afsluiten die het beste bij je past. Hiervoor bepaal je eerst jouw behoeften. Wat is jouw bedrijf precies? En welke juridische risico’s loop je met jouw bedrijf? Al deze zaken zorgen dat je wellicht een geheel andere verzekering nodig hebt dan een andere ondernemer in jouw omgeving. Je kan dan verder kijken naar de dekking zelf. Er zijn meerdere dekkingsopties beschikbaar, zodat je de verzekering aanpast aan jouw wensen en behoeften. Denk ook aan jouw budget als je naar de dekkingsopties kijkt. Zorg dat je alles begrijpt voordat je een dekking af gaat sluiten bij de verzekeraar. Zo sta je niet voor verrassingen. 

De verzekering direct afsluiten

Niet alleen de dekking is van belang, ook de premie die je maandelijks betaalt kan de doorslaggevende factor zijn. Want wat kan je maandelijks betalen voor de verzekering? Zorg dat alles binnen jouw budget past en dat je de premies op tijd kan betalen. Alleen dan blijf je immers gedekt. Zodra dit allemaal klopt, kan je beginnen met het afsluiten van de verzekering zelf. Dit kan je gewoon online regelen. Je hoeft er dus niet meer voor naar een kantoor. Zorg dan wel dat je alle informatie bij de hand hebt, zodat het jou geen extra tijd meer kost. Alles ingevuld? Lees dan de kleine lettertjes nog even door voordat je op verzenden klikt en kan genieten van de verzekering.