Wil je je als zelfstandig ondernemer op alle mogelijke gebeurtenissen voorbereiden? Dan moet je ook kijken naar een AOV. Een AOV online afsluiten kan voorkomen dat je in de financiële problemen komt als je tijdelijk niet kan werken door ziekte of letsel. Jouw financiële toekomst is beschermd en je kan je gaan richten op het herstel dat bij jouw proces komt kijken. Het online afsluiten maakt het ook nog eens eenvoudiger. Je kan alles gewoon vanaf jouw luie stoel regelen in plaats van naar een kantoor gaan en uren wachten. Je kijkt dan als eerste naar jouw persoonlijke situatie. Hoeveel geld ben je maandelijks kwijt aan vaste lasten? En welke extra uitgaven heb je op dit moment? Vergeet niet om de toekomst ook te bekijken, zodat je een vergoeding krijgt die ook hierbij past. 

De dekking die bij je past

Aan de hand van jouw behoeften kan je een dekking kiezen die hier het beste bij aansluit. Bij een AOV online afsluiten heb je de keuze uit een groot aantal dekkingen. Zorg dat je een dekking vindt die het beste bij jouw behoeften en budget passen. Zo zijn er bepaalde polissen die alleen ernstig en langdurig ongeschiktheid dekken, terwijl andere verzekeringen jou ook kunnen helpen bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid. Denk bij het vinden van een goede dekking aan jouw huidige inkomen, het beroep dat je uitvoert en welke financiële verplichtingen je hebt. Alleen dan kan je gerichter kijken naar de opties en de aanvraag indienen. Voor de aanvraag moet je jouw gegevens zo goed mogelijk invullen en de aanvraag in te dienen. 

Alle gegevens invullen voor de aanvraag

Bij de arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp Univé is het verstandig om de gegevens zo nauwkeurig mogelijk in te vullen. Dit kan tijdrovend zijn, maar is wel benodigd om het contract op te stellen en de premie te zien die je maandelijks moet gaan betalen. Bij de gegevens kan je denken aan persoonlijke informatie als jouw beroep, gezondheidstoestand en jouw leeftijd. Als je de gegevens niet volledig invult, kan het op een later moment problemen opleveren met het indienen van een claim. Heb je alles ingevuld? Dan krijg je de premie te zien die je maandelijks moet betalen. Dit is het moment om te controleren of de kosten en voorwaarden overeenkomen met wat je had verwacht. Als je hier tevreden mee bent, kan je de aanvraag daadwerkelijk indienen. Hierbij ga je akkoord met de polisvoorwaarden van de verzekering. 

Even wachten op de goedkeuring 

Voordat je de verzekering kan gebruiken moet je wachten op de goedkeuring van de verzekeraar. De aanvraag wordt namelijk eerst beoordeeld. Hier kan enige tijd overheen gaan. Mocht er aanvullende informatie nodig zijn, neemt de verzekeraar contact met je op. Denk aan eventuele medische dossiers of andere documenten die de doorslaggevende factor kunnen zijn. Door zo goed mogelijk mee te werken is het proces snel afgerond. Zodra de goedkeuring is doorgekomen betaal je de eerste premie. Vanaf dat moment ben je verzekerd tegen de onverwachte gebeurtenissen.